Perniön Maa- ja Kotitalousnaiset keräsivät viime viikon loppupuolella koreihinsa mitä erilaisempia sieniä. Samaiset sienet pistettiin näytille Perniön torilla perjantaina.  
Pirkko Leikkonen ja Outi Laine pelasivat varman päälle näyttelysieniä hakiessaan: sienikirja oli visusti mukana.
Pirkko Leikkonen ja Outi Laine pelasivat varman päälle näyttelysieniä hakiessaan: sienikirja oli visusti mukana.
Maija Pöyhönen heitti yhdistykselle haasteen sieninäyttelyn pitämisestä Perniönseudun Lehden yleisöpalstalla, ja naiset päättivät tarttua heti toimeen.Pirkko Leikkonen ja Outi Laine suuntasivat Kestriikkiin, missä sienistä ei näyttänyt olevan pulaa. Ensimmäisenä vastassa olivat suuret ja kauniit punaiset kärpässienet. Yksi tunnetuimmista sienistämme on myrkyllinen, mutta näyttelyyn sekin kelpasi.

Se kaikkein vaarallisin sienistä, valkoinen kärpässieni, ei ole aivan yhtä tunnettu. Tänä syksynäkin on tullut ilmi vaikeita myrkytystapauksia, jossa vasta kasvun alussa oleva valkoinen kärpässieni on sekoitettu herkkusieneen.Kestriikissä kasvoi erittäin paljon vaaleanruskeita sieniä vieri vieressä. Sienikirjaa selaava Pirkko Leikkonen ei löydä niille paikan päällä nimeä. Illan kokoontumisessa sekin selviää – nummitatti. Kyseessä on hyvä ruokasieni.– Meidän nuoruudessamme suppilovahveroa ei pidetty oikein minään. Ei siitä kukaan edes puhunut, ja nyt se on niin kauhean suosittu, hämmästelee Leikkonen.

Kanttarelli on toinen tämän ajan suosikkisieni. Suosioon vaikuttaa taatusti helppo tunnettavuus. Rakkaalle lapselle on annettu monta nimeä. Keltavahveroksi ja keltasieneksikin sitä kutsutaan.Koko juttu ruokavinkkeineen Perniönseudun Lehdestä

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Tämän talven lumet
  • Kuvaus: Talvi on lauha, mutta sen verran ehti lumi käydä maassa, että Markku Varjus ottaa kuvan.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20