– Jos yhdistymissopimus nyt revitään tästä auki, niin ties mistä se seuraavaksi avataan, pisteli kaupunginvaltuutettu Eeva Koskinen (vihr) tiistaina, kun Perniössä keskusteltiin 
Tuuli Turunen vakuutti, että lukiolaisilla on paljon sanottavaa koulunsa puolesta, vaikka kaikki eivät keskustelutilaisuuteen tulleetkaan.
Tuuli Turunen vakuutti, että lukiolaisilla on paljon sanottavaa koulunsa puolesta, vaikka kaikki eivät keskustelutilaisuuteen tulleetkaan.
kouluverkosta.
Koskinen ei ollut yksin käärmeissään, vaan keskustelu kävi vilkkaana.
Kuumaksi aiheeksi nousi odotetusti Perniön lukio, josta ei tiistaisen perusteella luovuta ilman taistelua. Erityisesti närästi aikataulu, jolla kouluverkko on otettu syyniin.  Yhdistymissopimuksen mukaan koulujen jatkoedellytyksiä tarkastellaan vasta, jos viiden vuoden aikana oppilasluku käy kolmasti alarajassa.   

Salon lukion vs. rehtori Pia Setälä toppuuttelisi Perniön lukion sulkemista. Setälän mukaan laadullisia, pedagogisia tai edes taloudellisia hyötyjä ei ole esitetty selkeästi.  Setälän mukaan yhteiset opettajat yhteiskoulussa ja lukiossa ovat vahvuus. Salon lukiossa ryhmäkoot ovat jo nyt isoja.


Perniön lukion oppilas Tuuli Turunen tiivisti oppilaiden mietteet.
–Ei meillä ole mitään Salon lukiota vastaan, mutta ei sinne kukaan viimeiseksi vuodeksi haluakaan.
Turunen pohti, mahtuvatko kaikki perniöläisoppilaat yhteen linja-autoonkaan.
–Mihin se säästö sitten menee, kunnantalon rappusiinko?


Turunen piti yhteisiä opettajia ehdottomasti hyvänä ratkaisuna.  Yhteiskoulun rehtori Maija Syrjäläinen pelkäsi puolestaan, että lukion loppu tuntuu yhteiskoulussakin, ja mistä sitten tulevat opettajat pitämään muutaman tunnin pätkiä.
–Jos Salosta ajetaan, se jo alkaa maksaa. Nyt lukiolta kävelee tähän.


Tarja Laurila toi teräviä terveisiä Kainuusta, missä kolme pikkulukiota on yhdistetty yhdeksi hallintoyksiköksi.
–Siellä on siis yksi lukio, jolla on kolme toimipistettä.
Laurila tiedusteli, onko tällaista vaihtoehtoa mietittykään.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Tämän talven lumet
  • Kuvaus: Talvi on lauha, mutta sen verran ehti lumi käydä maassa, että Markku Varjus ottaa kuvan.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20