– Vielä on vähän keskentekoista, mutta eiköhän tästä huoneesta kohta tule meidän näköisemme, uskoo Anne Kössi Perniön seurakuntatalon entisessä taloustoimistossa.  
Hanna Hannula ja Anne Kössi alkavat tutustua eteläiseen Saloon.
Hanna Hannula ja Anne Kössi alkavat tutustua eteläiseen Saloon.

Taloutta pyöritetään nyt Salon keskustassa ja huoneen jakavat Anne Kössi ja Hanna Hannula.   Naiset ovat Perniön ja Särkisalon alueen uudet diakoniatyöntekijät.  Särkisalossa etenkin muutos on samalla uudistus, edellisestä omasta diakonista on aikaa vuosia.
Yhdessä asiassa diakonia on viimeisiä linnakkeita: palvelu menee tarvitsijan kotiin, jos niin tarvitaan.
– Voi olla huolta, murhetta tai yksinäisyyttä, mistä halutaan puhua, sanoo Anne Kössi.
Diakoniatyöntekijältä vaaditaan siinä kohdassa herkkää korvaa ja tilannetajua, jos omat keinot eivät riitä.
– Jossain kohdassa pitää osata neuvoa ihminen myös eteenpäin apua saamaan, toteaa Hanna Hannula.
Kotikäynnit ovat silti vain yksi sivujuonne työssä.   Diakoniatyöntekijöiden päivään voi mahtua esimerkiksi koulukäyntejä, rippikoululaisten kanssa työskentelyä tai puhelinpäivystystä.
–  Olemme oikein jokapaikanhöyliä, naurahtaa Hanna Hannula.
Aiemmat työmaat naisilla olivat Suomusjärvellä ja Kiikalassa. Perniö ja Särkisalo ovat tuttuja lähinnä pintapuolisesti.   Vain osa opettelemista on se, että oppii alueen kartalla. Lisäksi pitäisi tulla tutuksi puolin jos toisin.
– Osaltaan on kiehtovaa aloittaa ihan uudessa paikassa. Toisaalta siinä menee aikansa, että tulee tutuksi ja saa sen luottamuksen, miettii Anne Kössi.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Tämän talven lumet
  • Kuvaus: Talvi on lauha, mutta sen verran ehti lumi käydä maassa, että Markku Varjus ottaa kuvan.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20